Αφράτο κέικ κολοκύθας

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ που έχεις δοκιμάσει ποτέ… trust me. Η κολοκύθα δίνει πιο γεμάτη γεύση και χρώμα, ενώ με τη χρήση του πουρέ κολοκύθας μειώνεις και τη ζάχαρη που χρησιμοποιείς στο γλυκό.

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής
  • 1/2 κ.γ. baking soda
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 6 αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160οC. Βουτύρωσε και αλεύρωσε τρεις μικρές φόρμες για κέικ.
  • Ανάμειξε το αλεύρι με την baking soda, το αλάτι και τα μυρωδικά σου. Πέρασε τα στεγνά υλικά από σήτα.
  • Σε άλλο μπολ ανάμειξε τον πουρέ κολοκύθας με το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης.
  • Ρίξε το αλεύρι σου στα υγρά σου υλικά και ανακάτεψε απαλά. Μην το παρακάνεις και μην χρησιμοποιήσεις μίξερ. Σταμάτησε το ανακάτεμα μόλις γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Χτύπησε τα ασπράδια σε καθαρό μεταλλικό μπολ να αφρατέψουν. Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη σε τρεις δόσεις στα ασπράδια, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πάρεις σφιχτή μαρέγκα.
  • Ενσωμάτωσε το 1/3 της μαρέγκας στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Πρόσθεσε τώρα σιγά, σιγά την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας με σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω και απαλά να κρατήσεις τον όγκο στο γλυκό.
  • Μοίρασε στα τρία φορμάκια και ψήσε στο φούρνο για 25′ με 30′ λεπτά.

Tip


Read More

And More