Αφρώδες ζελέ με φρούτα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Επιδόρπιο με κλάση και γαργαλιστικές… λεπτομέρειες. Αφρώδης οίνος, φρούτα και ζελατίνη θα σου δώσουν το πιο φίνο γλυκό από τα χεράκια σου με λίγες θερμίδες και ελάχιστο κόστος. Ψάξαμε για τα υλικά Online στο caremarket.gr και υπολογίσαμε για εσένα την τιμή για κάθε ποτήρι ξεχωριστά…
166 θερμίδες – Κόστος: 0,86€ το ποτήρι

Συστατικά

  • 3 1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 2/3 του φλιτζανιού αφρώδη οίνο
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι μήλο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μπανάνα σε φετούλες
  • 1/2 φλιτζάνι blueberries και φράουλες (προαιρετικά)
  • *Προτείνουμε πάντα φρούτα εποχής, οπότε διάλεξε όποια σου ταιριάζουν καλύτερα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη ζελατίνη σε ένα κατσαρολάκι με 2/3 του φλιτζανιού κρασί και άφησέ τη να σταθεί για 5′ λεπτά. Βάλε στη φωτιά για άλλα 5′ λεπτάκια να λιώσει η ζελατίνη ανακατεύοντας
  • Ανάμειξε τη ζάχαρη με άλλη μια ποσότητα 2/3 του φλιτζανιού κρασί και κάνε το ίδιο, ζεσταίνοντας ώσπου να λιώσει τελείως
  • Κατέβασε το μείγμα με τη ζάχαρη από τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο κρασή, το μείγμα της ζελατίνης και ανακάτεψε. Τέλος ρίξε το χυμό λεμονιού
  • Μοίρασε σε 8 ποτήρια σαμπάνιας ή κρασιού. Ετοίμασε τα φρουτάκια σου και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Μοίρασέ τα στα ποτήρια και άφησε στο ψυγείο όλο το βράδυ να πήξουν
  • Σέρβιρε το ζελέ δροσερό

Tip

Αν θέλεις τα φρούτα να επιπλέουν, άφησε το ζελέ να πήξει ελαφρά για 1-2 ώρες και πρόσθεσε στη συνέχεια τα φρούτα

Read More

And More