Αγκινάρα γεμιστή με σος hollandaise

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Mια διάσημη σάλτσα γεμίζει τρυφερή αχνιστή αγκινάρα. Ο άσος στο μανίκι σου για ένα πρώτο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου

Συστατικά

  • 3-4 αγκινάρες
  • To χυμό ενός λεμονιού
  • 1 λίτρο νερό
  • 5-6 k.s. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Για την hollandaise: 20 ml λευκό ξίδι
  • 30 ml νερό
  • 130 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις αγκινάρες από τα σκληρά ψύλλα, αλλά χωρίς να αφαιρέσεις και τα εσωτερικά. Βάλε σε νερό με λεμόνι για αν μην μαυρίσουν
  • Στρώσε σε ένα τρυπητό και βάλε στη φωτιά να αχνιστούν και να μαλακώσουν στον ατμό
  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για την hollandaise μαζί με το ξίδι. Άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • Ρίξε τους κρόκκους και χτύπησε με σύρμα να γίνει ένα μείγμα. Γύρισε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε ζωηρά
  • Αύξησε σταδιακά τη θερμοκρασία και όταν η σος σου πάρει ομοιόμοφη και ελαφρώς κρεμώδη υφή κατέβασε από τη φωτιά
  • Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και ρίξε σιγά, σιγά στη σάλτσα προσέχοντας να μην κόψει. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι
  • Στρώσε τις αγκινάρες σου στο πιάτο – θα πρέπει να έχουν ανοίξει σαν τριαντάφυλλο. Γέμισε με τη σάλτσα, πασπάλισε με μαϊντναό ψιλοκομμένο και σέρβιρε

Tip


Read More

And More