Αγκινάρες αλά πολίτα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Θα βρεις φρέσκιες αγκινάρες στη λαϊκή και το μανάβικό σου. Και τι πιο κλασικό από αγκινάρες αλά πολίτα. Λεμονάτη γεύση με άρωμα από φρέσκο άνηθο. Θα το ετοιμάσεις εύκολα και θα “την πεις” και στη μαμά που σε κατηγορεί ότι δεν έμαθες τίποτα τόσα χρόνια στο πλευρό της.

Συστατικά

  • 8 φρέσκιες αγκινάρες
  • 3 πατάτες
  • 4-5 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 λεμόνια
  • 1 φλτιζάνι ελαιόλαδο
  • Άνιθο ψιλοκομμένο (περίπου μισό ματσάκι)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κ.σ. Κορν φλάουερ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε με προσοχή τις αγκινάρες για να πάρεις μόνο την τρυφερή καρδιά από κάθε μία
  • Άφησέ τις σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και 1-2 λεμόνια κομμένα στα 4 για να μην μαυρίσουν
  • Καθάρισε και τις πατάτες με τα καρότα και κόψε σε μικρά κομμάτια
  • Ψιλόκοψε τα κρεμύδια και τον άνηθο
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το λάδι να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει
  • Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα λαχανικά σου, πατάτες, καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια  και τις αγκινάρες και σόταρε για λίγα λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο νερό (περίπου ένα ποτήρι είναι αρκετό) να σκεπάσεις τα λαχανικά, συμπληρώνοντας με τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 1, 1 1/2 ώρα
  • Όταν οι πατάτες και τα καρότα σου έχουν μαλακώσει – χωρίς όμως να διαλύονται πολύ εύκολα με το πηρούνι το φαγητό έχει βράσει αρκετά
  • Βάλε το χυμό από ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι και διάλυσε 1 κ.σ κορν φλάουερ και πρόσθεσέ το στο φαγητό σου ανακατεύοντας καλά
  • Άφησε σε μέτρια φωτιά να πάρει ακόμη μια βράση και απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά

Tip


Read More

And More