Aγκινάρες γεμιστές με παρμεζάνα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας άλλος τρόπος να δοκιμάσεις τις αγκινάρες. Γεμιστή με τυράκι και κρέμα γάλακτος θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό! 

Συστατικά

  • 6 αγκινάρες φρέσκιες καθαρισμένες (κράτησε και τα εξωτερικά φύλλα, τα τρυφερά! Όχι μόνο την καρδιά)
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 50γρ. ροκφόρ λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, το χυμό
  • 5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφού καθαρίσεις τις αγκινάρες βούτηξέ τες σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και μπόλικο νερό
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και βράσε τις αγκινάρες για 20 λεπτάκια να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν
  • Άναψε το γκριλ του φούρνου. Με ένα κουτάλι αφαίρεσαι ένα μέρος από την καρδιά της αγκινάρας
  • Ψιλόκοψε το και πρόσθεσέ το σε ένα μπολ με το ροκφορ, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε
  • Γέμισε τις αγκινάρες ράντισε με ελαιόλαδο και βάλε στο φούρνο να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά

Tip


Read More

And More