Άγριο ρύζι με μυρωδικά, κάστανα και cranberries

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα πιάτο με πολλά οφέλη και φυσικά light. Μπορείς να το απολαύσεις ζεστό αλλά και κρύο.
Θερμίδες: 213/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. άψητο άγριο ρύζι
  • 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2φλ. νερό
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1+1/2φλ. καβουρδισμένα κάστανα
  • 1φλ. αποξηραμένα cranberries
  • 1+1/2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1+1/2φλ. λεπτές φέτες καρότου
  • 1+1/2φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1+1/4φλ. σέλινο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
  • 1κ. σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ψήσε τα κάστανα για 15 λεπτά και μετά κόψε τα στα 4.
  • Μούλιασε τα cranberries για 20 λεπτά.
  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και μαγείρεψε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Πρόσθεσε όλα τα βότανα και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Σέρβιρε σε 12 πιάτα.

Tip


Read More

And More