Αλμυρή τούρτα κρέπας με πέστο και ρικότα

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια πολύ ωραία ιδέα για να καλέσεις φίλους και να τους περιποιηθείς ή για ένα βραδινό δείπνο! Σπιτικές κρέπες με την πιο απλή γέμιση! Σαν να τρως λαζάνια!

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. εμφιαλωμένο νερό
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί ρικότα
  • 1/4 φλιτζανιού πέστο βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας ζεστή

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Ανακάτεψε το νερό, το αλεύρι, το αλάτι να ενοποιηθούν και άφησέ το στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Ανακατάψε τη ρικότα με την πέστο να αναμιχθούν καλά.
  • Ζέστανε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Άλειψε τον πάτο του με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί πάρε 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα με το αλεύρι και βάλ’ το στο τηγάνι κουνώντας το κυκλικά να απλωθεί ο χυλός.
  • Ψήσε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω και προσεκτικά γύρισε την κρέπα από την άλλη και ψήσε μέχρι να ψηθεί και η από πάνω πλευρά.
  • Βάλε την κρέπα στο ταψί και άλειψέ την με λίγο από το μίγμα της πέστο.
  • Φτιάξε και τις υπόλοιπες κρέπες και βάλ’τες σε σειρά πάνω από την πρώτη εναλλάσοντας με το μίγμα της πέστο. Φτιάξε δύο τούρτες από 6 κρέπες η καθεμία.
  • Πασπάλισε τις τούρτες σου με την παρμεζάνα και ψήσε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να λιώσει η παρμεζάνα.
  • Άπλωσε λίγη σάλτσα σε δυο πιατέλες και βάλε κάθε τούρτα να κάτσει πάνω στη σάλτσα.
  • Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε.

Tip

Εάν θέλεις μια σπιτική πέστο και λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα σου προτείνουμε να κάνεις κλικ εδώ

Read More

And More