Αμαρέτο! Λικέρ από κουκούτσι βερίκοκου

1 μήνα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ίσως το πιο αρωματικό λικέρ που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Μοναδικό συστατικό για λικέρ και ποτά στη βεράντα όλο το καλοκαίρι. Δεν έχεις παρά να κρατήσεις τα κουκούτσια από τα βερίκοκα που θα σου δώσουν το ξεχωριστό αυτό άρωμα.

Συστατικά

  • 1 1/2 λίτρο κονιάκ
  • 100-150 κοκούτσια από βερίκοκο
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αν δεν έχεις πάρει όλα τα βερίκοκα μαζί, τότε απλά φύλαξε τα σε ένα μπολ σκεπασμένο με τούλι
  • Σπάσε τα κουκούτσια ένα, ένα και κράτησε το αμύγδαλο που έχουν μέσα
  • Σε ένα μεγάλο βάζο ή μπουκάλι ρίξε τα αμύγδαλα μαζί με το κονιάκ και το αφήνουμε σε σημείο που το χτυπάει ο ήλιος για 1 μήνα. Ανακίνησε το μπουκάλι κατά καιρούς
  • Σούρωσε το κονιάκ να φύγει το πικραμύγδαλο
  • Παράλληλα βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και άφησε να πάρουν μια βράση
  • Αφού κρυώσει ανάμειξέ το με το κονιάκ και μοίρασε το μείγμα σε μουκάλια που κλείνουν καλά

Tip


Read More

And More