Ανοιξιάτικη σαλάτα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η αλλαγή της σεζόν φέρνει στα πιάτα μας την αλλαγή τροφίμων και πιο φρέσκα και «καθαρά» λαχανικά. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει χόρτα και ρίζες λαχανικών, ιδανικά για αποτοξίνωση και αποβολή φουσκώματος.
Θερμίδες: 185/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα
  • 2 μέτρια παντζάρια
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 αγγούρι
  • 3κ. σούπας σουσάμι
  • 1/4φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 4 φλ. μικτά χόρτα της επιλογής σας (σπανάκι, ρόκα, βλαστοί μπιζελιών)
  • 1 αβοκάντο
  • Για το dressing
  • 3κ. σούπας ξίδι
  • 1 1/2κ. σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. γλυκού σουσάμι ψημένο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και κόψε σε φέτες τα παντζάρια και τα καρότα.
  • Βράσε τα στον ατμό περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόψε το αγγούρι και τοποθέτησέ το σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε το σουσάμι, το κόλιαντρο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και άφησέ τα στην άκρη.
  • Αφαίρεσε τα παντζάρια και τα καρότα από τον ατμό και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό, ώστε να κρυώσουν γρήγορα.
  • Στράγγιξέ τα καλά και πρόσθεσέ τα στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Στο ίδιο μπολ τοποθέτησε και το αβοκάντο.
  • Τοποθέτησε τα χόρτα της επιλογής σου σε μια πιατέλα και από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Συνδύασε όλα τα υλικά για το dressing μαζί και περίχυσε τη σαλάτα σου.

Tip


Read More

And More