Ανοιξιάτικο μπριάμ

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Το “ελληνικό” ρατατούι με φρέσκα λαχανικά και ευωδιαστά μυρωδικά

Συστατικά

  • 6 κολοκυθάκια
  • 8 μανιτάρια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πράσο
  • 4 πατάτες
  • 2 πιπεριές
  • 1 ντοματοπολτός
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC με αέρα.
  • Πλύνε καλά και κόψε όλα τα λαχανικά σε κύβους ίδιου μεγέθους και λιώσε το σκόρδο.
  • Ρίξε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και ανακάτεψέ τα με τον ντοματοπολτό, το κρασί, το λάδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε το φαγητό στο φούρνο και άφησέ το να ψηθεί για μία ώρα.
  • Μετά τη μία ώρα, ανακάτεψε καλά το φαγητό και ξαναβάλε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
  • Ψήσε το μπριάμ μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και 10 λεπτά πριν ετοιμαστεί, πασπάλισέ το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Άφησέ το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρεις με φρέσκο ψωμί και φέτα.

Tip


Read More

And More