Ανοιχτή σπανακόπιτα με κρέας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι πίτες υπήρξαν πάντα μια σοφή λύση για να χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές τα υλικά που τους περίσσευαν! Αυτή η σπανακόπιτα όμως είναι πραγματικά διαφορετική! Με ζυμάρι πίτσας (που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου) και κρέας, είναι ιδανική για μετά το Πάσχα!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά “κέρατο” ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μια μικρή συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι καλά ξεπαγωμένο ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκο
  • 1,5 φλιτζ. τριμμένο πικάντικο τυρί
  • 450 γραμμ ψιλοκομμένο αρνί (ή άλλο κρεατικό)
  • μισό φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ψέκασε μια ταρτιέρα με μαγειρικό σπρέι.
  • Ξετύλιξε το ζυμάρι της πίτσας και άπλωσέ το στην ταρτιέρα να πάει παντού. Εάν περισσεύει πολύ κόψ’ το προσεκτικά με ένα μαχαιράκι.
  • Ψήσε το ζυμάρι για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά
  • Σε μικρό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγείρεψε 6-7 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Βγάλε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη.
  • Εάν το σπανάκι σου είναι φρέσκο, ζεμάτισέ το σε μια κατσαρόλα να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Πασπάλισε την παρμεζάνα πάνω από τη ζύμη.
  • Βάλε το μισό σπανάκι από πάνω, το μισό πικάντικο τυρί, τη μισή ποσότητα από το κρέας και το μισό μίγμα με το σκόρδο.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία βάλε τη μοτσαρέλα.
  • Ψήσε για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το σπανάκι.

Tip


Read More

And More