“Αποδομημένα” γεμιστά της κατσαρόλας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πιπεριές “γεμιστές” με κιμά, ρύζι και ντομάτες με λιωμένα τυριά

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ. ρύζι
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. τριμμένο cheddar
  • 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τον κιμά, το κρεμμύδι και στο σκόρδο.
  • Σοτάρισε τα υλικά για πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές και συνέχισε το μαγείρεμα για τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξε και την ντομάτα κονκασέ, το ρύζι, το ζωμό βοδινού, το καγιέν και το κύμινο και αλατοπιπέρωσε τα υλικά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον κόλιανδρο, αφαίρεσε από τη φωτιά και πασπάλισε με τα τριμμένα τυριά.
  • Κάλυψε ξανά με το καπάκι, ξαναβάλε στη φωτιά και μαγείρεψε για δύο λεπτά, μέχρι να λιώσουν.

Read More

And More