Αρακάς λαδερός

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και δεν έχεις όρεξη για βαριά φαγητά με κρέατα και πολλά τηγανητά! Λαδερά λοιπόν… νόστιμος φρέσκος αρακάς που θα βρεις στο μανάβη σου, φρέσκια ντοματούλα και μπόλικο άνηθο. Τέλειο;

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3 ντομάτες ώριμες κομμένες κυβάκια
  • 5 φρέσκια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό αρακάς φρέσκος καθαρισμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το λάδι να κάψει καλά και σόταρε το κρεμμύδι
  • Πρόσθεσε τα ντοματάκια και τον πελτέ μαζί με λίγο νερό (περίπου 2 φλιτζάνια) και άσε τη σάλτσα σου να πάρει μια βράση
  • Πρόσθεσε τον αρακά, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπέρωσε
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άσε τον αρακά σου να “μελώσει”
  • Σέρβιρε με… μπόλικη φέτα

Tip

Αν σε ενοχλεί η έντονη γεύση της ντομάτα, συμπλήρωσε λίγη ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού

Read More

And More