Αρακάς λεμονάτος

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν αγαπάς τη ντομάτα ή προτιμάς τη γεύση του λεμονιού; Ο αρακάς ταιριάζει άψογα με λεμόνι και άνιθο για ένα υγιεινό γεύμα! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • μισό κιλό αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/3 φλ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλιτζ. χλιαρό νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίξε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
  • Πρόσθεσε το μάραθο ή τον άνιθο και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε τον αρακά και ανακάτεψε.
  • Ρίξε και τις πατάτες και ανακάτεψε.
  • Πρόθεσε αλάτι και πιπέρι και το νερό.
  • Άφησε να πάρει δυο-τρεις βράσεις και πρόσθεσε το λεμόνι.
  • Αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο νερό ακόμη.
  • Μαγείρεψε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δεις τον αρακά να “σουρώνει” και να μαλακώνει.

Tip

Σέρβιρε με έξτρα λεμόνι και φέτα και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο άνιθο!

Read More

And More