Αρνάκι φρικασέ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παραδοσιακό αλλά πάντα νόστιμο και ξεχωριστό. Η πιο χαρακτηριστική συνταγή για χειμωνιάτικες μέρες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κιλά αρνάκι μπούτι σε μερίδες
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 6 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κιλό μαρούλι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομένοκούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε τα κομματάκι του αρνιού
  • Αλατοπιπέρωσε και συμπλήρωσε μισό φλιτζάνι νερό. Σκέπασε το κρέας και άφησε να σιγοβράσει
  • Καθάρισε τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόψε σε μεγάλα κομμάτια
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεμάτισέ τα για 1-2 λεπτά. Στράγγιξε.
  • Ρίξε τον άνηθο, το μαϊντανό και τα ζεματισμένα λαχανικά σου μαζί με το κρέας να βράσουν χωρίς όμως να λιώσουν
  • Όταν το φαγητό έχει μελώσει καλά ετοίμασε το αυγολέμονο
  • Χτύπησε το λεμόνι με το αυγό και πρόσθεσε λίγο, λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας μέσα στο αυγολέμονο χτυπώντας συνεχώς
  • Αφού ζεσταθεί καλά γύρισε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Tip

Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσεις αν ένα αυγό είναι φρέσκο; Κάνε το τεστ εδώ

Read More

And More