Αρνάκι με φινόκιο και κρασί Μαρσάλα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο φημισμένος Ιταλός μάγειρας Antonio Carluccio επισκέφτηκε τη Σικελία και τις περιοχές που γεννήθηκε το κρασί Μαρσάλα και φτιάχνει μια συνταγή μοναδική!

Συστατικά

  • 4 μερίδες αρνίσια παϊδάκια λαιμού
  • αλεύρι για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 βολβό φινόκιο με τα φύλλα του κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κρασί Μαρσάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλεύρωσε καλά τα παϊδάκια σου με αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει το περιττό.
  • Βάλε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγάνισε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
  • Βγάλε από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.
  • Ρίξε το σκόρδο και το φινόκιο στο τηγάνι και σωτάρισε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας.
  • Πρόσθεσε το κρασί και λίγο αλατοπίπερο.
  • Βάλε τα παϊδάκια μέσα στο κρασί και μαγείρεψε για 15 λεπτά.
  • Σέρβιρε με φύλλα από το φινόκιο.

Tip

Αντί για αρνάκι μπορείς να βάλεις κουνέλι ή κοτόπουλο στη συνταγή σου!

Read More

And More