Aρνάκι στην γάστρα με πατάτες φούρνου

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τρυπώσαμε στο εστιατόριου του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια για την πασχαλινή τους συνταγή. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου Chef του εστιατορίου GB Corner μας δίνει μια νόστιμη παραλλαγή με αρνάκι. Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις;

Συστατικά

  • 1,2 kg αρνάκι σπάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 15 gr ρίγανη
  • 1 kg πατάτες
  • Αλάτι,Πιπέρι
  • 600 gr διάφορες πράσινες σαλάτες
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 λεμόνια στυμμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαρινάρουμε το αρνάκι με το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 2 ώρες στο ψυγείο
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει με το υπόλοιπο λάδι
  • Τοποθετούμε στο ταψί το μαριναρισμένο αρνάκι μαζί με τα υγρά του και αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180° C) για 2 με 2:30 ώρες
  • Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 190° C. Όταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε τα υγρά του ψητού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρουν
  • Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, τα στραγγίζουμε καλά τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπόλ ενώ προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο
  • Σε ένα μικρότερο μπόλ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια το μίγμα μέχρι να δέσει ελαφρώς
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και την ανακατεύουμε ελαφρά
  • Σερβίρουμε το αρνάκι, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και δίπλα βάζουμε λίγη από τη σαλάτα

Tip


Read More

And More