Αρωματικά ριγγατόνι με τόνο και λιαστές ντομάτες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικά ολικής άλεσης, τρυφερό τόνο και πικάντικες λιαστές ντομάτες

Συστατικά

  • 230 gr ριγγατόνι ολικής άλεσης
  • ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 συσκευασία τόνου
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ριγγατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε καλά τα ζυμαρικά, επανάφερέ τα στην κατσαρόλα και άφησέ τα στην άρκη.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με το μπούκοβο για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον τόνο, τις λιαστές ντομάτες, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα ριγγατόνι στο τηγάνι μαζί με τον μισό μαϊντανό και την μισή παρμεζάνα και ανακάτεψε προσεκτικά τα υλικά.
  • Μοίρασε το φαγητό σε πιάτα και πασπάλισε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More