Αρωματικά σουβλάκια γαρίδας

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μήπως δεν είσαι και τόσο ένθερμη υποστηρικτής των κρεατικών; Κανένα πρόβλημα! Δοκίμασε να περάσεις τις αγαπημένες σου γαρίδες σε ξυλάκι και σέρβιρε αρωματικές γαρίδες σουβλάκι.
90 θερμίδες

Συστατικά

  • 400γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μεγάλες)
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από ½ λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, θυμάρι και ρίγανη, τον κουρκουμά και τη μουστάρσα σε ένα μπολ και αλατοπιππέρωσε. Πρόσθεσε το λάδι και το λεμόνι και ανακάτεψε καλά
  • Βάλε τις γαρίδες σε μια σακούλα τροφίμων και περίχυσε το μείγμα σου. Κλείσε τη σακούλα και ανακίνησε να πάει το μείγμα παντού. Άφησε στο ψυγείο για δύο ώρες
  • Πέρασε τις γαρίδες σε σουβλάκι, φρόντισε να είναι όλες με την ίδια φορά (οι ουρές τους προς τα πάνω ή κάτω) για να χωρέσουν 4-5 τουλάχιστον σε κάθε σουβλάκι
  • Μπορείς να ψήσεις τις γαρίδες σε αντικολλητικό σκεύος για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά. Προτείνουμε αυτή τη μέθοδο για να μην σου κολλήσουν στη σχάρα και διαλυθούν. Σέρβιρε

Tip


Read More

And More