Αρωματική καροτόσουπα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Βελουτέ καρότου με κάρι και γάλα καρύδας

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φλ. καρότα σε φέτες
  • 3 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 425 gr γάλα καρύδας
  • 1 1/2 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. σούπας σκόνη κάρι
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι καρύδας και σοτάρισε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα καρότα και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα καρύδας, το τζίντερ, το κάρι και το μπούκοβο.
  • Σκέπασε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
  • Όταν μαλακώσουν τα καρότα, λιώσε τα υλικά προσεκτικά με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα λεία.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκα βότανα.

Read More

And More