Αρωματική σούπα με ζουμερές ψητές ντομάτες

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή ντοματόσουπα με δενδρολίβανο και αρωματικά ντοματίνια

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 gr ντοματίνια
  • 500 gr φρέσκες ντομάτες
  • 250 ml νερό
  • 1/2 κ. γλυκού δενδρολίβανο
  • κρουτόν
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αποφλοίωσε και κόψε τις ντομάτες στα τέσσερα, αλάτισέ τες και ψήσ’ τες στο φούρνο για 15 λεπτά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Όταν ψηθούν, άσε να κρυώσουν και αφαίρεσε τα σπόρια.
  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγάρισε το λιωμένο σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μαγείρεψε ανακατεύοντας για πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα τις ψητές ντομάτες, το νερό και το δενδρολίβανο και μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστεί, σβήσε το μάτι, ρίξε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άσε να κρυώσει.
  • Σέρβιρε με κρουτόν και ράντισμα με λάδι.

Tip


Read More

And More