Συνταγή για γρήγορα τηγανόψωμα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τίποτα καλύτερο από λιωμένο τυρί με φρέσκια ζύμη στο τηγάνι. Ένα παραδοσιακό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δες πώς θα τα φτιάξεις! 

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το αλεύρι και σχηματίζεις μία λακούβα στο κέντρο. Ρίχνεις το ξύδι, την μαγιά, το αλάτι και το νερό. Φοράς τα γάντια σου και ζυμώνεις μέχρι η ζύμη σου να “δέσει”. Σκεπάζεις με μία πετσέτα και αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το χρονικό διάστημα αυτό, θρυμματίζεις τη φέτα και χωρίζεις τη ζύμη σε μικρές ισόποσες μπάλες.
  • Αλευρώνεις ελαφρά μία επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη σου μέχρι να γίνει λεπτή. Προσθέτεις σε κάθε ζύμη όση φέτα θέλεις.
  • Διπλώνεις τη ζύμη σου κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνεις στη μέση και ανοίγεις πάλι το ζυμάρι σου με τον πλάστη. Αν χρειαστεί, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, τηγανίζεις τα τηγανόψωμα μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Read More

And More