Γαλλική, λαχταριστή και τέλεια για το γιορτινό και όχι μόνο τραπέζι, η κις λορέν είναι αγαπημένη όλων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη θα χρειαστείς:
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
 - ½ κ.γλ. αλάτι
 - 2 κ.σ. νερό
 
Για τη γέμιση θα χρειαστείς
- 8 φέτες μπέικον
 - 1 κουτ. σούπας βούτυρο
 - 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 - 4 αυγά
 - 450 ml κρέμα γάλακτος
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - μοσχοκάρυδο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα ζυμώνεις πολύ καλά
 - Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
 - Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
 - Βουτυρώνεις και αλευρώνεις το ταψί και στρώνεις τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια
 - Την τρυπάς με το πιρούνι και την ψήνεις για 15 – 20 λεπτά
 - Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις ελάχιστη ποσότητα βουτύρου και ρίχνεις το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί
 - Ψιλοκόβεις το μπέικον και το απλώνεις στην τάρτα
 - Απλώνεις σε όλη την επιφάνεια το τυρί
 - Σε ένα μπολ χτυπάς ελαφρώς τα αυγά, προσθέτεις την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
 - Ρίχνεις την μπεσαμέλ στην τάρτα και την ψήνεις για 40 περίπου λεπτά
 - Περιμένεις για λίγο να κρυώσει πριν την κόψεις και σερβίρεις.
 
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.