Συνταγή για light πίτσα με ζύμη από τορτίγια

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λεπτή ή αφράτη ζύμη; Τι από τα δύο να επιλέξεις; Τίποτα! Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μία εύκολη συνταγή για πίτσα, η βάση της οποίας είναι φτιαγμένη από… τορτίγια!

Συστατικά

  • 1 τορτίγια, συσκευασμένη
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 1 μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 του φλιτζανιού κίτρινο τυρί της επιλογής σου, τριμμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • λίγο πιπέρι για γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείς την τορτίγια. Ραντίζεις με ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και την αφαιρείς από τον φούρνο.
  • Παράλληλα, σοτάρεις το μπέικον σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Απλώνεις τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στην τορτίγια και στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.
  • Ψήνεις για δέκα λεπτά και σερβίρεις.

And More