Συνταγή για μάφιν καρότου

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
18
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το πορτοκαλί λαχανικό, με τις θαυματουργές ιδιότητες, ενσωματώνεται στο κλασικά αγαπημένο μάφιν.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας baking powder
  • 2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια καρότα, ψιλοκομμένα και καθαρισμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το νερό και τις σταφίδες. Αφήνεις στην άκρη για 15 λεπτά και μετά αφαιρείς το νερό από το μπολ.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μερικές φόρμες μάφιν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα μαγειρέματος, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τα αβγά, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα, και ανακατεύεις μέχρι να “δέσει” το τελικό σου μείγμα.
  • Καθαρίζεις και ψιλοκόβεις τα καρότα. Τα προσθέτεις στην παραπάνω ζύμη μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύεις και έτοιμη η ζύμη σου.
  • Περιχύνεις το μείγμα σου σε φόρμες μάφιν και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

Read More

Read More