Συνταγή για pizza με κατσικίσιο τυρί

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1 ημέρα
Χρόνος προετοιμασίας
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια pizza είναι τέλεια ιδέα τόσο για το μεσημέρι όσο και βραδινό. Θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και υγιεινή με κατσικίσιο τυρί.

Συστατικά

Για τη ζύμη θα χρειαστείς

  • 900 γρ. αλεύρι για πίτσα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. νωπή μαγιά
  •  450 ml παγωμένο νερό

Για τη γέμιση θα χρειαστείς:

  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρές και λεπτές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις σιγά σιγά το νερό
  • Θρυμματίζεις τη νωπή μαγιά πάνω στη ζύμη ενώ τη χτυπάς στο μίξερ
  • Συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή
  • Τη σκεπάζεις με μια πετσέτα και την αφήνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για 20 περίπου λεπτά
  • Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 μπάλες και τις βάζεις σε ένα ταψί
  • Τις καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο για 24 ώρες
  • Αλευρώνεις μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις με τον πλάστη τις μπάλες της ζύμης
  • Αν θέλεις να φτιάξεις μία μόνο πίτσα βάζεις την υπόλοιπη ζύμη στην κατάψυξη
  • Σε ένα μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγανίζεις τις πατάτες
  • Τις τοποθετείς σε ένα πιάτο που έχεις απλώσει απορροφητικό χαρτί
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Ρίχνεις λάδι στην ανοιγμένη ζύμη και ρίχνεις από πάνω το κασέρι, το κατσικίσιο τυρί, τις πατάτες, την παρμεζάνα, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι
  • Τοποθετείς προσεκτικά την πίτσα στο ταψί και την ψήνεις για 6-7 λεπτά
  • Τη σερβίρεις ζεστή.

Photo: iStock

Read More

And More