Συνταγή για τάρτα με ανθότυρο

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
55 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η αλμυρή τάρτα είναι το τέλειο σνακ κι αν προσέχεις τη διατροφή σου το ανθότυρο είναι η τέλεια επιλογή. 

Συστατικά

  • 1 φρέσκο φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 400γρ. ανθότυρο λιωμένο
  • 3 κ. σ. παρμεζάνα
  • 5 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αβγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφήνεις τη ζύμη εκτός ψυγείου για μισή περίπου ώρα έτσι ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνεις το ταψί και απλώνεις τη ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη
  • Αν προεξέχει από το ταψί την κόβεις και στη συνέχεια την τρυπάς με ένα πηρούνι
  • Την ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
  • Την αφαιρείς από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζεις το ανθότυρο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αβγών και πιπέρι και ανακατεύεις με τα χέρια
  • Ρίνχεις το μείγμα με τη φέτα στη μαρένγκα και ανακατεύεις απαλά
  • Απλώνεις τη γέμιση στην τάρτα, ρίχνεις από πάν την παρμεζάνα και την ψήνεις για 35 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Read More

And More