Το λαχταριστό και άκρως τραγανό ψωμί χρειάζεται λίγα υλικά και πολλή αγάπη, για να φτιαχτεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/4 φλιτζάνια νερό
- 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
- 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη λευκή
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας μαγιά
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 4 λίτρα νερό
- 2 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορος
- 2 κουτ. της σούπας σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα πολυμηχάνημα μίξερ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και τη μαγιά. Αφήνεις το πολυμηχάνημα να χτυπήσει τα υλικά σου για 8 λεπτά ακριβώς σε χαμηλή ένταση.
- Αλευρώνεις τα χέρια σου και τον πάγκο της κουζίνας, προκειμένου να αρχίσεις να ανοίγεις τη ζύμη σου.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σου σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, καλύπτεις με μία μεμβράνη και με μία πετσέτα και το αφήνεις στην άκρη για δύο ώρες, προκειμένου να φουσκώσει μόνο του.
- Απλώνεις τη ζύμη και με ένα μαχαίρι την κόβεις σε 6 κομμάτια. Κόβεις τη ζύμη σε σχήμα λουκάνικου, τα οποία ενώνεις, ώστε να σχηματιστεί ένα κύκλος. Αφήνεις τα bagel σου να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C και τοποθετείς μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Γαρνίρεις τις στρογγυλές σου ζύμες με παπαρουνόσπορο και σουσάμι.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με τα 4 λίτρα νερό, προσθέτεις το μέλι. Προσθέτεις τα bagel σε τριάδες, κρατώντας μέσα στο ζεστό νερό από 1 λεπτό το καθένα.
- Με μία βαθιά κουτάλα, μεταφέρεις τα bagel στο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Τα γεμίζεις με συστατικά της επιλογής σου και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ