Ατομικά πιτάκια ροδάκινου με γλάσο βουτύρου

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερά και γλυκά πιτάκια σφολιάτας με γέμιση ροδάκινο και μαύρη ζάχαρη

Συστατικά

  • 2 ώριμα ροδάκινα σε κύβους
  • 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς και σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ροδάκινα με τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Κόψε κάθε φύλλο σφολιάτας σε έξι ορθογώνια και μοίρασε το μείγμα ροδάκινου στα μισά από αυτά.
  • Με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας κάλυψε τη γέμιση και ασφάλισε τη ζύμη γύρω-γύρω με ένα πιρούνι.
  • Τοποθέτησε τα πιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  • Όσο κρυώνουν τα πιτάκια, βάλε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να πάρει χρώμα και άφησέ το να κρυώσει για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο βούτυρο τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Πρίχυσε με το γλάσο τα πιτάκια.

Read More

And More