Ατομικά red velvet κεκάκια με κρέμα τυριού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά cupcakes με red velvet brownies και κρέμα τυριού

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. σκόνη κακάο
  • 1/8 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 3/4 κ. γλυκού ξύδι
  • 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την κρέμα:

  • 230 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού
  • σαντιγί
    τρίμμα λευκής σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε 12 χάρτινες θήκες για cupcake σε ένα ταψί για muffin.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τα αυγά και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη, την βανίλια, το κακάο, το αλάτι, το χρώμα και το ξύδι.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Μοίρασε το μείγμα στις θήκες για cupcake, κρατώντας τρεις κουταλιές στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και έπειτα πρόσθεσε τον κρόκο και την βανίλια.
  • Χτύπησε τα υλικά για τρία λεπτά και έπειτα μοίρασε την κρέμα στην ζύμη στο ταψί.
  • Πρόσθεσε μισό κουταλάκι από την ζύμη που κράτησε προηγουμένως σε κάθε θήκη, πάνω από την κρέμα.
  • Με μια οδοντογλυφίδα, ανακάτεψε ελαφρώς την κρέμα με την έξτρα ζύμη σε κάθε muffin.
  • Ψήσε για περίπου 15 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν για άλλα 15 λεπτά.
  • Σέρβιρε γαρνίροντας με την σαντιγί και τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Read More

And More