Αχλάδια ποσέ

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μουσκεμένα σε κρασί, τα εποχιακά αχλάδια θα δώσουν μεθυστικό άρωμα στο τραπέζι σου!
Θερμίδες:190

Συστατικά

  • 1 φιάλη (750 ml) κόκκινο κρασί (Σιράζ προαιρετικά)
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αστεράκια γλυκάνισο
  • 8 αχλάδια ολόκληρα με το κοτσάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη, και το γλυκάνισο και τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .
  • Παράλληλα ξεφλουδίζεις τα αχλάδια αφήνοντας μόνο τα κοτσάνια. Με ένα μικρό μαχαίρι χαράζεις τα αχλάδια από το ένα άκρο έως το άλλο.
  • Τοποθετείς τα αχλάδια στο σιρόπι που έφτιαξες και τα ζεσταίνεις μέχρι να βράσουν.
  • Σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά 10 με 15 λεπτά. Τα αχλάδια πρέπει να μαλακώσουν αλλά να διατηρήσουν το σχήμα τους οπότε ελέγχεις ανά διαστήματα ανακατεύοντας.
  • Τοποθετείς τα αχλάδια σε μια πιατέλα και αφαιρείς το γλυκάνισο.
  • Ζεσταίνεις το μείγμα από το κρασί μέχρι να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύεις για 20 λεπτά χωρίς να το σκεπάσεις για να πήξει το υγρό και να μείνει το σιρόπι (περίπου 1,5 φλιτζ).
  • Τοποθέτησε αλλού τα αχλάδια και αλλού το σιρόπι, σκέπασέ τα και βάλτα στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  • Σέρβιρε περιχύνοντας τα αχλάδια με το σιρόπι που θα έχεις ζεστάνει ελαφρά.

Tip

Για να κερδίσεις χρόνο καλό είναι να ετοιμάσεις αυτό το γλυκάκι αποβραδίς!

Read More

And More