Αχλάδια ποσέ με σος καραμέλας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάνε το απογευματινό φρούτο σου υπερπαραγωγή, απόλαυσε ένα εντυπωσιακό γλυκό και ξέχασε τις θερμίδες έξω από την κουζίνα σου. Τρυφερό αχλάδι ποσέ σε σιρόπι αρωματισμένο με κανέλα και γλυκάνισο, λούζεται σε βελούδινη σος καραμέλας.

Θερμίδες 270

Συστατικά

  • 4 αχλάδια
  • 1,5 λίτρα νερό
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 2-3 αστεροειδείς γλυκάνισσους
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για τη σος καραμέλας: 50γρ. Βούτυρο
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml λικέρ αχλάδι (αν δεν βρεις βάλε κονιάκ)
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα αχλάδια: Βάλε το νερό, το χυμό λεμόνι, την κανέλα και το γλυκάνισσο σε μια κατσαόλα και άφησε να πάρουν μια βράση
  • Καθάρισε τα αχλάδια προσεκτικά και βάλε στην κατσαρόλα να σκεπαστούν από το σιρόπι και να ποσαριστούν για 15′ λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους
  • Ετοίμασε την καραμέλα: Βάλε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό σκεύος και ζέστανε να γίνει καραμέλα και να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε το βούτυρο και ανάμειξε καλά
  • Συμπλήρωσε σιγά, σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς. Άφησε την σος να πάρει βράση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Γύρισε σε άλλο μπολ και άφησε να κρυώσει
  • Βάλε ένα αχλάδι σε ένα πιάτο ράντισε με λίγο από το σιρόπι του και σκέπασε από την κορυφή του με 2 κ.σ. σιρόπι καραμέλας

Tip

Καλό είναι να επιλέξεις αχλάδια μεγάλα με λευκή σάρκα και αρκετά ώριμα! Έτσι το σιρόπι θα εισχωρήσει μέσα τους και θα τα κάνει σκέτο γλύκισμα

Read More

And More