Αυγά με σπαράγγια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυγό με σπαράγγια, μια ιδέα για brunch αντάξια των καλύτερων σεφ! Αξίζει να τη δοκιμάσεις αν αναζητάς έναν τρόπο να συνδυάσεις μοναδικά συστατικά με το αυγό σου!

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. τυρί ρικότα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σούπας βούτυρο
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. σπαράγγια καθαρισμένα
  • 120 γραμμ. μανιτάρια morel ή μικρά μανιτάρια, μισά ή σε τέταρτα
  • μισό φλιτζ. ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
  • 3 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κουταλάκια ψιλοκομμένα μυρώνια
  • 1 κ.γλυκού χυμό λεμονιού
  • 4 πολύ φρέσκα μεγάλα αυγά
  • 4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το τυρί, 1/4 κουταλιού αλάτι και μια πρέζα πιπέρι σε ένα μπολ. Άφησέ το στην άκρη.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το βούτυρο και το λάδι. Ζέστανέ τα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Ρίξε τα σπαράγγια και μαγείρεψέ τα για ένα λεπτό. Πρόσθεσε τα μανιτάρια.
  • Ρίξε το ζωμό και άστο να σιγοβράσει. Σκέπασε και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
  • Ξεσκέπασε και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, περίπου άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε την κρέμα και μαγείρεψε μέχρι να πήξει ελαφρά, άλλα 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπέρωσε και βγάλε από τη φωτιά.
  • Σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει. Σπάσε ένα αυγό τη φορά μέσα σε ένα φλιτζάνι και ρίξτο μέσα στο νερό.
  • Μαγείρεψε τα αυγά μέχρι να βράσει το ασπράδι, περίπου 2 με 3 λεπτά.
  • Με τρυπητή κουτάλα βγάλε τα αυγά και βάλτα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  • Άλειψε την ρικότα στις φέτες του ψωμιού. Χώρισε τα σπαράγγια και βάλτα πάνω στις φέτες του ψωμιού. Ρίξε λίγη από τη σαλτσούλα των σπαραγγιών πάνω από τα σπαράγγια.
  • Βάλε ένα αυγό σε κάθε φέτα και ρίξε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρεται ζεστό.

Tip


Read More

And More