Αυγά ποσέ με κόκκινη σάλτσα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποσαριστά αυγά σε σάλτσα με μπαχαρικά και ρεβύθια

Συστατικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια
  • 2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
  • 1 φλ. φέτα
  • 8 αυγά
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κ. σούπας κόλιανδρος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Ζέστανε σε ένα πυρίμαχο τηγάνι το λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, τα ρεβύθια, την πάπρικα και το κύμινο και σοτάρισε για άλλα τρία λεπτά.
  • Ρϊξε και την ντομάτα και βράσε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα και πασπάλισέ τη με την τριμμένη φέτα και σπάσε τα αυγά στη σάλτσα σαν να ετοιμάζεις μάτια.
  • Βάλε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο και ψήσε για πέντε με οκτώ λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  • Πασπάλισε με τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More