Αυγά ποσέ με σπαραγγια

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σπαράγγια ελαφρώς βρασμένα και αυγά ποσέ (για να αποφύγεις τα τηγανητά) θα γίνουν το ιδανικό πρωινό στο κρεβάτι! Υπολόγισε να έχεις στη συνέχεια χρόνο για εκείνο, γιατί τα σπαράγγια ανεβάζουν την ερωτική διάθεση!

Θερμίδες 161

Συστατικά

  • 1 κιλό σπαράγγια
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κομμάτι παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το χοντρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια και βράσε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά
  • Στράγγιξε και περίχυσε με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα και κράτησε σε ζεστό μέρος
  • Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι νερό να ζεσταθεί, χωρίς όμως να κοχλάζει
  • Βάλε τα αυγά ένα, ένα στο νερό για να μη σπάσουν οι κρόκοι σε κουπάτ ή μεταλλικά δοχεία για να συγκρατήσεις το ασπράδι
  • Άφησε ακριβώς 3 λεπτά για να σφίξουν ελαφρά οι κρόκοι. Αν θέλεις πιο σφιχτό αυγό άφησε ακόμη περισσότερο
  • Βγάλε ένα, ένα τα αυγά από το τηγάνι και κράτησέ τα πάνω από το τηγάνι να στραγγίξουν από το νερό
  • Βάλε ένα αυγό πάνω από τα σπαράγγια, αλατοπιπέρωσε και πασπάλισε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Τρίψε την παρμεζάνα και σέρβιρε με τριμμένο τυρί

Tip


Read More

And More