Αυθεντική γαλλική κρεμμυδόσουπα

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και χορταστική κρεμμυδόσουπα απευθείας από… το Παρίσι

Συστατικά

  • 1/4 φλ. βούτυρο
  • 5 γλυκά κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 6 φλ. ζωμός βοδινού
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ. γλυκού λευκό ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 12 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
  • 1 φλ. γραβιέρα Νάξου
  • 1 φλ. έμενταλ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρισε τα κρεμμύδια για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό με τα κρεμμύδια.
  • Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της για να ξεκολλήσουν τα κρεμμύδια.
  • Πρόσθεσε και τον ζωμό βοδινού, το θυμάρι και την δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας τακτικά.
  • Μόλις περάσουν 20 λεπτά, αφαίρεσε το θυμάρι και την δάφνη και πρόσθεσε αλατοπίπερο και το ξύδι.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ και τοποθέτησε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί.
  • Βάλε τις φέτες μπαγκέτας στον φούρνο και ψήσε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
  • Μοίρασε την σούπα σε πυρίμαχα μπολ και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
  • Βάλε πάνω στο κάθε μπολ τις φέτες ψωμιού ώστε να καλυφθεί η σούπα και από πάνω πασπάλισε με το μείγμα τυριών.
  • Ψήσε στον φούρνο (γκριλ_ για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σέρβιρε την κρεμμυδόσουπα όσο είναι ζεστή.

Read More

And More