Banana Pops

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φαντάσου απλά τη μπανάνα σου να είναι μελωμένη και παγωμένη, καλυμμένη με απολαυστική σοκολάτα αρωματισμένη με ρούμι και καυτερό πιπέρι. Το γλυκό σου σε… ξυλάκι
170 Θερμίδες

Συστατικά

  • 4 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • Διάφορα χρωματιστά διακοσμητικά καραμελάκια
  • 180 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (60-70% κακάο) σπασμένη σε κομμάτια
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε στη μέση διαγώνια. Στερέωσε κάθε κομμάτι σε ένα ξυλάκι παγωτού. Βάλε σε δίσκο, σκέπασε με μεμβράνη και άφησε στην κατάψυξη να παγώσουν
  • Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και πρόσθεσε το ρούμι και το πιπέρι καγιέν. Γύρισε τη ζεστή σοκολάτα σε ψηλό και στενό ποτήρι (που να χωράει όμως τη μπανάνα)
  • Πάρε μία, μία της μπανάνες και βύθισε στη σοκολάτα να καλυφθούν. Πασπάλισε με τα καραμελάκια όσο η σοκολάτα είναι ακόμη υγρή. Μην ξεχνάς πως θα παγώσει γρήγορα, αφού η μπανάνα σου είναι παγωμένη
  • Σέρβιρε αμέσως

Tip

Μπορείς να τυλίξεις κάθε μπανάνα με χαρτί και να την αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για δυο βδομάδες

Read More

And More