Bloody Mary Soup

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κάνε το δείπνο με ντοματόσουπα, σωστό χειμωνιάτικο cocktail party! Πώς; Μα φυσικά ετοιμάζοντας την πιο λαχταριστή τοματόσουπα και σερβίροντας μαζί έναν συνοδευτικό δίσκο που θα περιέχει όλα τα υλικά που κανονικά θα έβαζες στο bloody mary. Για να δώσεις άλλη γεύση στο πιάτο του. Διασκεδαστικό, ζεστό, υγιεινό (αν δεν το παρακάνεις με τη βότκα) και με λίγες θερμίδες. Έτοιμη για soup party?

Θερμίδες 300

Συστατικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. τοματοπελτέ
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 1.2 λίτρα ζεστό ζωμό λαχανικών (2 κύβοι λαχανικών σε ανάλογη ποσότητα νερό αρκούν)
  • 2 κ.σ. αλάτι αρωματισμένο με σέλερι (αν δεν βρεις, άφησε από βραδύς σε ένα μπολ με αλάτι μπόλικους σπόρους)
  • 2 κ.σ. σπόρους σέλερι
  • 1 κ.σ. ανάμεικτους κόκκους πιπέρι
  • 1 μπουκάλι Worcestershire sauce (αναζήτησέ τη στο ράφι δίπλα στην ketchup)
  • 1 μπουκαλλακι ταμπάσκο (μπορείς να προσθέσεις όσο επιθυμείς)
  • 1 μικρό μπουκάλι βότκα
  • 1 μεγάλο λεμόνι κομμένο σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις ντομάτες από το κοτσάνι, ξέπλυνε και κόψε στα τέσσερα. Στη συνέχεια αφαίρεσε τυχόν σκληρά κομμάτια από κάθε κομμάτι
  • Καθάρισε το κρεμμύδι και το καρότο και κόψε σε μικρά κομμάτια. Πρόσθεσε και το σέλερι σε περίπου ανάλογα κομμάτια
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πρόσθεσε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Σόταρε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τον πελτέ και ανακάτεψε καλά να “κοκκινίσεις” τα λαχανικά σου. Ρίξε και τις ντομάτες μέσα τη ζάχαρη και μπόλικο πιπέρι
  • Κόψε τα φύλλα δάφνης σε 3-4 κομμάτια να βγάλουν το άρωμά τους και πρόσθεσέ τα επίσης στο τηγάνι.
  • Άσε τις ντομάτες να σιγοψηθούν ώσπου να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Φρόντιζε ώσπου να γίνουν να ανακινείς το σκεύος καλά
  • Σιγά, σιγά πρόσθεσε το ζωμό καυτό, ανακατεύοντας καλά το περιεχόμενο της κατσαρόλας
  • Αύξησε τη θερμοκρασία στο δυνατό ώσπου να πάρει όλη η σούπα μια βράση, σκέπασε με το καπάκι χαμήλωσε και άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτάκια
  • Κατέβασε από τη φωτιά, αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης και πέρασε τη σούπα από μπλέντερ να γίνει μια ωραία βελουτέ
  • Γύρισε και πάλι την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα, ζέστανε για λίγα λεπτά. Δοκίμασε και πρόσθεσε ζάχαρη, πιπέρι ή αλάτι αν χρειαστεί
  • Ανάμειξε το αλάτι με τους σπόρους σέλερι. Σπάσε τους κόκκους πιπέρι σε ένα γουδί
  • Μοίρασε σε μπολάκια το αλάτι, τους κόκκους πιπέρι, την worcestershire sauce, το ταμπάσκο. Συνόδευσε με τη βότκα
  • Σέρβιρε τη σούπα σου κανονικά και άφησε την παρέα να συμπληρώσει τα μυρωδικά και τη βότκα που επιθυμεί
  • ΠΡΟΣΟΧΗ – H βότκα περιέχει αλκοόλ και πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή

Tip

Καλό είναι να σερβίρεις τη σούπα καυτή, γιατί με τα υλικά που θα προσθέσεις θα πέσει πιο γρήγορα η θερμοκρασία της

Read More

And More