Burger με ζουμερό μπιφτέκι φασολιών

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά burgers με patties από φασόλια, αντζούγια και παρμεζάνα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 400 gr βρασμένα φασόλια
  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. φύλλα μαιντανού
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας αντζούγια λιωμένη
  • 2 κ. γλυκού Worcestershire sauce
  • 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για burger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα δύο λεπτά και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ λιώσε τα φασόλια με ένα πιρούνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το αυγό, το χυμό λεμονιού, την αντζούγια, τη Worcestershire sauce, τη μουστάρδα, το τρίμμα ψωμιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά, σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Χώρισε το μείγμα σε τέσσερις μερίδες και πλάσε τέσσερα “μπιφτέκια”.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα μπιφτέκια για περίπου έξι λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Στήσε τα burger με τα αγαπημένα σου υλικά, όπως μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα, ντομάτα, πίκλες ή ό,τι άλλο προτιμάς, πρόσθεσε και τα μπιφτέκια και σέρβιρε.

Read More

And More