Cake ομελέτας provencal

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λεπτεπίλεπτες στρώσεις από αφράτη ομελέτα με κολοκύθι ή γλυκιά πιπεριά, βελούδινη τυρένια κρέμα La Vache Qui Rit® Light ανάμεσα σε κάθε στρώση και έτοιμο το cake. Μια συνταγή για να γίνει η ομελέτα σου υπερπαραγωγή και να σταθεί επάξια ως κυρίως πιάτο…

231 Θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 5 αυγά
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • Για τη γέμιση: 300γρ. τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σπάσε τα αυγά μοιράζοντάς τα σε δύο μπολ. Χτύπησε με σύρμα και αλατοπιπέρωσε.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και το κολοκύθι σοτάροντας να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν και ρίξε στο ένα μπολ με τα αυγά.
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές Φλωρίνης, το σκόρδο και την τσίλι πιπεριά στο δεύτερο μπολ και αλατοπιπέρωσε
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι 20-30 εκατοστών. Γύρισε το μείγμα του πρώτου μπολ με το κολοκύθι σε κανάτα με μετρηρή και βάλε το 1/3 στο τηγάνι περιστρέφοντάς το ώστε να καλύψει όλο τον πάτο (όπως ακριβώς με μια κρέπα). Ψήσε να πάρει ελαφρύ χρώμα από κάτω και γύρισε με τη βοήθεια ενός πιάτου. Ψήσε και από την άλλη πλευρά. Κάνε το ίδιο με όλο το μείγμα της ομελέτας, ώστε να πάρεις έξι φύλλα. Τρία με κολοκύθι και τρία με πιπεριά…
  • Ετοίμασε τώρα τη γέμιση. Χτύπησε το τυρί να αφρατέψει και πρόσθεσε το γάλα. Ρίξε στο μείγμα τα μυρωδικά σου, άνηθο και βασιλικό, και αλατοπιπέρωσε.
  • Άλειψε από μία λεπτή στρώση σε κάθε ομελέτα, εκτός από την τελευταία και στρώσε εναλλάξ – μία με πιπεριά, μία με κολοκύθι – τη μία επάνω στην άλλη. Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις τις στρώσεις σε φόρμα για cake για να σταθούν καλύτερα. Βάλε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη και άφησε να κρυώσει όλο το βράδυ
  • Σέρβιρε αφαιρώντας τη μεμβράνη. Κόψε την ομελέτα σε κομμάτια cake και πρόσθεσε τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα

Tip


Read More

And More