Cake ομελέτας provencal

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λεπτεπύλεπτες στρώσεις από αφράτη ομελέτα με κολοκύθι ή γλυκιά πιπεριά, βελούδινη τυρένια κρέμα και έτοιμο το cake ομελέτας. Μια συνταγή για να γίνει η ομελέτα σου υπερπαραγωγή και να σταθεί ως κυρίως πιάτο…

Θερμίδες 231

Συστατικά

  • 5 αυγά
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες και ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδα λιωμένη
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • Για τη γέμιση: 300γρ. τυρί κρέμα light
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. άνιθο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σπάσε τα αυγά σε μοιράζοντάς τα σε δύο μπολ. Χτύπησε με σύρμα και αλατοπιπέρωσε.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, το κολοκύθι σοτάροντας να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν και ρίξε στο ένα μπολ με τα αυγά.
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές Φλωρίνης, το σκόρδο και την τσίλι πιπεριά στο δεύτερο μπολ και αλατοπιππερωσε
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι 20-30 εκατοστών. Γύρισε το μείγμα του πρώτου μπολ με το κολοκύθι σε κανάτα με μετρηρή και βάλε το 1/3 στο τηγάνι γυρίζοντας ώστε να καλύψει όλο τον πάτο. Ψήσε να πάρει ελαφρύ χρώμα από κάτω και γύρισε με τη βοήθεια ενός πιάτου. Ψήσε και από την άλλη πλευρά. Κάνε το ίδιο με όλο το μείγμα της ομελέτας, ώστε να πάρεις έξι φύλλα. Τρία με κολοκύθι και τρία με πιπεριά…
  • Ετοίμασε τώρα τη γέμιση. Χτύπησε το τυρί να αφρατέψει και πρόσθεσε το γάλα. Ρίξε στο μείγμα τα μυρωδικά σου και αλατοπιπέρωσε.
  • Άλειψε από μία λεπτή στρώση σε κάθε ομελέτα, εκτός από την τελευταία και στρώσε εναλλάξ – μία με πιπεριά, μία με κολοκύθι – τη μία επάνω στην άλλη. Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις τις στρώσε σε φόρμα για cake για να σταθούν καλύτερα. Βάλε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη και άφησε να κρυώσει όλο το βράδυ
  • Σέρβιρε αφαιρώντας τη μεμβράνη. Κόψε την ομελέτα σεν cake σε κομμάτια και πρόσθεσε τη ρόκα και την παρμεζάνα

Tip


Read More

And More