Capcakes από ψωμί του τοστ με κανέλα και ιδιαίτερη γέμιση

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Light και εύκολη συνταγή που θα καλύψει την επιθυμία σου για κάτι γλυκό.

Θερμίδες: 174/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη βάση των cupcakes:
  • 12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 3 αυγά
  • 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/4φλ. κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά
  • 1/4φλ. ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 6κ. σούπας παγωμένη μαργαρίνη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/4φλ. + 2κ. σούπα αλεύρι
  • 1/4φλ. + 2κ. σούπα καστανή ζάχαρη
  • 1κ. σούπα κανέλα
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
  • Λίγο mapple syrup

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη βάση των cupcakes:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψάκι για muffins με 12 θήκες ή 12 φορμάκια για muffins, βάλε πολύ λίγο ελαιόλαδο και στο κάθε φορμάκι ψιλόκοψε από μια φέτα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
  • Μοίρασε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στα 12 φορμάκια πάνω από το ψωμί.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε ένα άλλο μπολ, συνδύασε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  • Ρίξε μέσα στο μπολ τη μαργαρίνη και ανακάτεψε ελαφρώς με τα χέρια σου.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στα φορμάκια.
  • Ψήσε για 20 λεπτά.
  • Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και πασπάλισε με λίγη ζάχαρη άχνη και mapple syrup.

Read More

And More