Caponata… τουρλού με ταυτότητα ισπανική

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Διάφορα λαχανικά ελαιόλαδο και ελαφριά καλοκαρινή γεύση. Και το όνομα αυτής Caponata… Σε κάποιες άλλες παραλλαγές στην Ισπανία την ετοιμάζουν με ψάρι.

Συστατικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 250 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 180 γρ. κάπαρη
  • 700 γρ. σέλερι (το λευκό τραγανό κομμάτι)
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. κρεμμύδι
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 1/3 του φλιτζανιού ξίδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Φρέσκο Βασιλικό
  • Κουκουνάρι ανάλατο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το σέλερι από τα φύλλα και άφησέ τα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά
  • Στράγγιξε και κόψε σε μικρές μπουκίτσες. Σόταρε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και κράτησε στην άκρη
  • Πλύνε τις μελιτζάνες σου και κόψε σε κυβάκια. Βάλε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι και αλάτισε καλά. Άφησε για μερικές ώρες ώστε να τραβήξει το αλάτι την πίκρα τους
  • Παράλληλα ξεφλούδισε τις ντομάτες σου και ψιλόκοψέ τες
  • Ξέπλυνε τις μελιτζάνες και βάλε σε απορροφητικό χαρτί να σταγγίξουν καλά.
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και σόταρε σε ελαιόλαδο, προσθέτοντας την κάπαρη, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τις ντομάτες. Άφησε για 15 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά
  • Την ίδια στιγμή σόταρε τις μελιτζάνες σου σε μπόλικο ελαιόλαδο και γύρισέ τες στην σάλτσα ντομάτας μαζί με το σέλερι
  • Ψήσε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά και πρόσθεσε το ξίδι και τη ζάχαρη
  • Αφού εξατμιστεί τελείως το ξίδι και η έντονη μυρωδιά κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το φαγητό να κρυώσει
  • Σέρβιρε την caponata κρύα και γάρνιρε με φρέσκο βασιλικό

Tip

Άψογος συνδυασμός με φέτα. Φύλαξέ το στο ψυγείο για αρκετές ημέρες

Read More

And More