Caribbean κοτόπουλο με λαχανικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κοτόπουλο “κατσαρόλας” με τροπικές νότες

Συστατικά

  • 1 1/2 κ. γλυκού κάρυ
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρος
  • 1/2 πιπεριά chili
  • αραβικές πίτες ή τορτίγιες
  • 1/2 φλ. αρακάς βρασμένος
  • 1/2 φλ. καρότα βρασμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κάρυ, το κύμινο και το θυμάρι με αλατοπίπερο και ρίξε το κοτόπουλο να καλυφθεί.
  • Άνοιξε το γάλα καρύδας, πάρε δύο κουταλιές από τον “αφρό” που σχηματίζεται στην επιφάνεια και ριξ’ τον σε ένα τηγάνι.
  • Μόλις λιώσει σε μεσαία φωτιά το “βούτυρο” ρίξε στο τηγάνι το κοτόπουλο και ψήσε για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο και ρίξε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπερίτσα ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο και τον κόλιανδρο κομμένο με λίγο έξτρα θυμάρι και σοτάρισέ τα για πέντε λεπτά.
  • Ξαναρίξε το κοτόπουλο στο τηγάνι με 1/4 του φλιτζανιού νερό και το γάλα καρύδας και ανακάτεψε καλά.
  • Κόψε μία αραβική πίτα ή τορτίγια σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσε και αυτό στο φαγητό, ανακατεύοντας.
  • Βράσε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει και πρόσθεσε τον αρακά και τα καρότα.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις πίτες ή τορτίγιες.

Read More

And More