Eργαστήρια σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας: H Τίνα Μαυροπούλου σε ξεναγεί στα μυστικά της

Ένα άνθος sakura, μια γουλιά πράσινο τσάι, ένα φύλλο μπαμπού ανάμεσα στα sushi, μια πανδαισία εποχικών χρωμάτων, ένα παιχνίδι και των πέντε γεύσεων στο πιάτο σου. Είναι οι αισθήσεις που ξυπνάνε μπροστά σ ένα ιαπωνικό γεύμα. Τα υλικά, οι γεύσεις, οι συνδυασμοί, ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, οι vegan επιλογές, η ιαπωνική κουλτούρα στο γεύμα, αλλά και η αισθητική του πολιτισμού της χώρας, είναι μερικά από αυτά που θα παρουσιαστούν στα 5 Εργαστήρια σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε χώρο στο Σύνταγμα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Έχουν λάβει την πιστοποίηση για εκδηλώσεις από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα για το 2024: Έτος Πολιτισμού και τουρισμού μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας. Οι γνώσεις, οι πρακτικές οδηγίες και η γευστική δοκιμή των πιάτων που θα ετοιμαστούν, θα μας εκπνεύσουν και θα μας προετοιμάσουν, ώστε να μπορέσουμε από την κουζίνα πλέον του σπιτιού μας να απολαύσουμε ένα όμορφο, γευστικό και υγιεινό ιαπωνικό γεύμα.

Τα εργαστήρια θα παρουσιάσουν η Τίνα Μαυροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου “Σπιτικές ιαπωνικές συνταγές-itadakimasu” των εκδόσεων Φυλάτος και μαγείρισσα εδώ και 20 χρόνια της ιαπωνικής κουζίνας που θα μας ξεναγήσει στην μοναδικές γεύσεις της Ιαπωνίας.

Ο Σταύρος Καραγιλάνης, σεφ, σύμβουλος μακροβιοτικής και ιδρυτής της εταιρείας O.N.E Project, θα μας παρουσιάσει τα απαραίτητα υλικά της ιαπωνικής κουζίνας. Η Ανδριάνα Κάλφα, σύμβουλος ιαπωνικής νοοτροπίας και executive coach, θα μας μυήσει στην ιαπωνική κουλτούρα ενός γεύματος. Η Μελίνα Σελάλμα, σύμβουλος διατροφικής αγωγής, θα μας μιλήσει για την υγιεινή ιαπωνική διατροφή που μπορούμε και εμείς να εφαρμόσουμε. Η Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη, vegan chef και raw vegan desserts, θα μας δείξει τις vegan επιλογές που μπορούμε να έχουμε στις ιαπωνικές συνταγές. Και η Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια και ζωγράφος sumie θα μας μεταφέρει μέσα από την τέχνη της και την μακρόχρονη διαμονή της στην Ιαπωνία, την αισθητική κουλτούρα της χώρας, η οποία αντανακλάται και στην διατροφή. Παράλληλα σε κάθε εργαστήριο θα μαγειρεύουμε και θα δοκιμάζουμε μοναδικά, εύκολα σπιτικά πιάτα, όπως yakisoba, miso σούπα, donburi με μελιτζάνα, παραδοσιακά γλυκά mochi και πολλά άλλα.

And More