Αρνάκι στο φούρνο με δενδρολίβανο και πατάτες

4 h 20΄
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef του The Margi σου δίνει την καλύτερη συνταγή για ένα λαχταριστό αρνάκι στο φούρνο!

Συστατικά

  • 1 κιλό ξεκοκαλισμένο μπούτι από αρνάκι γάλακτος
  • 600 γρ πατάτες καθαρισμένες κομμένες κυδωνάτες
  • Δενδρολίβανο φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαρινάρουμε το αρνί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το δενδρολίβανο για ένα βράδυ.
  • Σε μια γάστρα βάζουμε τις πατάτες κάτω και το μαριναρισμένο αρνάκι από πάνω, συμπληρώνοντας λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.
  • Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 4 ώρες.

Tip


Read More

And More