Αχλαδόπιτα με σος σοκολάτας

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Ελένη Ψυχούλη παίρνει ολόγλυκα αχλάδια και ετοιμάζει μια γρήγορη και εύκολη αχλαδόπιτα. Αφράτη και ευωδιαστή, σέρβιρέ τη με μια απολαυστική σος σοκολάτας…
Από την εκπομπή του ΣΚΑΙ “Chef στον άερα”

Συστατικά

  • 6-7 μέτρια αχλάκια
  • 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 3 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 σφην. κονιάκ 
  • Για τη σος: 200 γρ. σοκολάτα
  • 50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος του αχλαδιού και τα βάζουμε σε σκεύος με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα σκεύος και την απλώνουμε στο ταψάκι, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τα αχλάδια από πάνω αραιά μεταξύ τους και ραντίζουμε με κονιάκ.
  • Σπάμε τα πέντε αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μαρέγκα, και ύστερα σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με το ένα ποτήρι ζάχαρη και χτυπάμε καλά να αφρατέψουν.
  • Στο μπολ που χτυπήσαμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, με μία σπάτουλα ρίχνουμε μία κουταλιά μαρέγκα, μία αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο στο μείγμα μας.
  • Τέλος περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα αχλάδια και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
  • Για να ετοιμάσουμε τη σος, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε όσο λιώνει η σοκολάτα το βούτυρο, και τέλος τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα στο μπεν μαρί έως ότου ομογενοποιηθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε την αχλαδόπιτα περιχύνοντας τη με τη σος σοκολάτας.

Tip

Για καλύτερη μαρέγκα τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More