Bobo Salad με ισπανικό chorizo

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Bobby Flay είναι διάσημος Chef της Νέας Υόρκης, διακεκριμένος για τους γευστικούς “πειραματισμούς” του με τρόφιμα που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστά στην Αμερική. Μάλιστα βραβεύτηκε ως ο πιο πολλά υποσχόμενος Chef κάτω των 30 (τη δεκαετία του ’90) σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Μια τέτοια ιδιαίτερη σαλάτα είναι και Bolo Salad που παίρνει το όνομά του από το Bar Restaurant του. Δοκίμασέ την και θα δεις γιατί διακρίθηκε τόσο…

Συστατικά

  • Για τη Sherry Vinaigrette: 3 κ.σ. δυνατό ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κ.σ μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Για τη σαλάτα:  250 γρ. σαλάμι chorizo κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 φλιτζάνια ανάμεικτα πράσινα λαχανικα (μαρούλι, λάχανο, ρόκα κτλ)
  • 1 μεγάλι ντομάτα κομμένη σε φέτες (μεγάλες γύρω στις 8)
  • Κρουτόν
  • 120 γρ. blue cheese

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το ξίδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο σε ένα μικρό μπολ
  • Πρόσθεσε αργά, αργά το λάδι ανακατεύοντας να γίνει η vinaigrette σου ένα σώμα
  • Ζέστανε ένα μέτριο τηγάνι και πρόσθεσε το chorizo να πάρει σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Αφαίρεσε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα λίπη
  • Σε μια σαλατίερα ανακάτεψε τα πράσινα λαχανικά σου και πρόσθεσε τη μισή ποσότητα vinaigrette και αλατοπιπέρωσε
  • Μοίρασε σε 4 μεγάλα πιάτα και σέρβιρε με τριμμένο blue cheese, το τραγανό chorizo και τα κρουτόν!

Tip

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρεις αμυγδαλέλαιο θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις με αρωματισμένο ελαιόλαδο

Read More

And More