Bolognese από σεφ…

4 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O Νεοϋορκέζος Chef Bobby Flay ετοιμάζει μια μπελαλίδικη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή! Ο διευθυντής και υπεύθυνος 10 εστιατορίωνα στο Big Apple, ετοιμάζει κλασσική bolognese. Ένα πιάτο που θα έχει τόσο υπέροχη γεύση που δεν θα το πιστεύεις.

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1,5 κιλό χοιρινό κότσι με το κόκαλο
  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο με το κόκκαλο
  • 250 γρ. πανσέτα λεπτοκομμένη
  • 1 1/2 φλιτζανι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλιτζάνι καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι σέλερι σε κυβάκαι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κρασί
  • 3 φλτιζάνια ζωμό μοσχαρίσιο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 4 φρέσκα φυλλαράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 6 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι τοματοχυμό
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ψιλοκομμένο βασιλικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC. Παράλληλα ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αλατοπιπέρωσε τα κότσια και βάλε στο σκεύος να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές
  • Κατέβασε από τη φωιτά και τοποθέτησε σε ένα πιάτο. Αφαίρεσε το λίπος από το σκεύος και πρόσθεσε την πανσέτα να πάρει επίσης χρώμα. Αφαίρεσε επίσης
  • Βάλε το κρεμμύδι, το καρόρο, το σέλερι, το σκόρδο στην κατσαρόλα και σόταρε να πάροπυν όλα τα λαχανικά σου χρώμα
  • Συμπλήρωσε το κόκκινο κρασί, αφήνοντας για λίγο να φύγει το αλκοόλ και στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό, τις ντομάτες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το μαϊντανό και άφησε να σιγοβράσουν
  • Πρόσθεσε και τα κότσια, μαζί με το ένα τρίτο από την ποσότητα της πανσέτας. σκέπασε και μετάφερε το φαγητό στο φούρνο αφήνοντας να μαλακώσει το κρέας για 2 ώρες
  • Βγάλε το κότσι από την κατσαρίλα, άφησε να κρυώσουν ώστε να το αντέχεις και ψιλόκοψε το κρέας σε μικρά κομματάκια μπουκίτσες
  • Στράγγιξε το ζουμί από την κατσαρόλα, κρατώντας μόνο τα υγρά σε ένα βαθύ τηγάνι και βάλε να πάρει βράση
  • Αφού πιει τα πολλά υγρά του, πρόσθεσε το κρέας και τον τοματοχυμό, το μαϊντανό, το βασιλικό και ανακάτεψε
  • Αφού δέσει η σάλτσα σου σέρβιρε με ταλιατέλες

Tip


Read More

And More