Φασόλια μαυρομάτικα με τσιγαρολάχανα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

O διακεκριμένος Σεφ του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ μας εμπιστεύεται με μια απλή, αλλά πολύ νόστιμη συνταγή! Φασόλια μαυρομάτικα. Το πρώτο από τα τρία πιάτα ενός τριπτύχου οσπρίων γεμάτα παράδοση! 

Συστατικά

  • 250gr φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 100gr σπανάκι
  • Λίγα μυρώνια
  • Λίγες καυκαλήθρες
  • 100gr σέσκουλα
  • Λίγο άνηθο
  • Ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι
  • Λίγο λευκό κρασί
  • 100gr ζωμό λαχανικών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μαυρομάτικα σε νερό για δύο ώρες να μουλιάσουν
  • Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και γλύκανε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο
  • Πρόσθεσε τα μαυρομάτικα και σβήσε με λευκό κρασί. Συμπλήρωσε και το ζωμό και βράσε για 1 ώρα
  • Σε ένα τηγάνι σόταρε το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον άνηθο και τα σέσκουλα και πρόσθεσε το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και τα μαυρομάτικα
  • Προς το τέλος βάλε το χυμό πορτοκαλιού και τα άφησε για 5 λεπτά

Tip


Read More

And More